Straathoekwerk

straathoekwerk

Straathoekwerk is een laagdrempelige werkvorm binnen de hulpverlening. Anders dan de meeste hulpverleners stapt het straathoekwerk naar mensen toe. Op straat, aan het station, op café legt de straathoekwerker contact met mensen, bouwt een werkrelatie met hen op. Vanuit deze relatie tracht het straathoekwerk hen te motiveren en te helpen positieve verandering te brengen in hun leven.

Daarnaast ondersteunt het straathoekwerk de gasten bij het creëren van een betere verstandhouding met hun omgeving. Ook doen we (vanuit de harm-reduction gedachte) aan spuitenruil en condoomverdeling. We verdelen tevens slaapzakken aan dak- en thuislozen. 

We organiseren in samenwerking met verschillende lokale besturen (Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Pelt) in Limburg straathoekwerk gericht op een doelgroep van middelengebruikers die sociaal uitgesloten worden of zich zo voelen. Straathoekwerkers gaan actief op zoek naar deze doelgroep in hun leefwereld. In Hasselt is een straathoekverpleegkundige actief die vanuit een sociaal-psychiatrische en verpleegkundige insteek deze doelgroep bereikt en ondersteunt.